Pieter M. Judson: HABSBURŠKI IMPERIJ

Nedelja, 15. 9. 2019

Priporočamo temeljno in sodobno delo na področju družbene, kulturne in politične zgodovine habsburškega imperija in 19. stoletja, ki presega prevladujoče nacionalistične in etnicistične paradigme. Avtor je mednarodno uveljavljeni zgodovinar, strokovnjak za zgodovino 19. in 20. stoletja, eden vodilnih proučevalcev habsburškega imperija.

Redna cena: 35 EUR
Spletna cena: 31,5 EUR (z vključeno poštnino)
Več o knjigi in naročilo

70-letnica izhajanja revije Borec

Četrtek, 25. 4. 2019

BOREC je ena najstarejših slovenskih revij in edina, ki sistematično in meddisciplinarno obravnava zgodovino in kulturo antifašizma in sodobnih naprednih družbenih gibanj, ki so tudi teoretsko osmišljena. Ustanovljena je bila kot mesečnik za objavljanje spominskih in zgodovinopisnih zapisov o antifašističnem osvobodilnem boju in njegovem mednarodnem pomenu. Prva številka je izšla septembra leta 1949 in od takrat revija izhaja nepretrgoma. Letošnjo 70-letnico izhajanja revije smo 6. maja obeležili s koncertom Zakaj sem partizan v Cankarjevem domu. Brezplačni izvod prve številke revije Borec je na voljo v pdf formatu. Prenesite si ga tukaj.

Naročanje in dostava

Ponedeljek, 30. 7. 2018
  1. Knjige lahko naročite preko spletnega obrazca, po telefonu 01 434 4935, po pošti na naslov Založba Sophia, Einspielerjeva 6, p.p. 2691, Ljubljana in na e-naslov narocila@zalozba-sophia.si.
  2. Plačate lahko po predračunu, po povzetju ali z gotovino pri osebnem prevzemu.
  3. Do 20% nižje spletne cene (velja za knjige starejše od 6 mesecev); stroški poštnine 1,5 EUR pri plačilu po predračunu ali 3 EUR pri plačilu po povzetju; brezplačna poštnina pri nakupu za vsaj 30 EUR ter pri nakupu knjig, ki so novejše od 6 mesecev (knjige z enotno ceno)
  4. Več na SPP

REVIJA BOREC

Sobota, 20. 5. 2017

Revija se je od izida prve številke (leta 1949) postopno razvila iz borčevskega glasila v strokovno, humanistično, meddisciplinarno in širšo družbeno kritično publikacijo. Letno izidejo trije zvezki z rednimi vsebinskimi sklopi Arhivi spomina, Horizonti zgodovine, Umetnost in stvarnost ter Odmevi in ocene in en tematski zvezek.
- cena posameznega zvezka: 8 EUR (redni) in 12 EUR (tematski)
- letna naročnina: 25 EUR (fizične osebe) in 30 EUR (ustanove)
- ugodnosti za naročnike: dodatni 10% naročniški popust na spletne cene knjig (starejših od 6 mesecev) in darilo za nove naročnike Več o reviji in naročila

Vklopi razum, zahtevaj račun!

Ponedeljek, 25. 1. 2016

Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu.
Kupec mora prevzeti račun in ga zadržati neposredno po odhodu iz poslovnega prostora.

www.fu.gov.si/blagajne