V PREDNAROČILU Boris Muževič: Z dežja pod kap in nazaj

Ponedeljek, 1. 11. 2021

Celovit vpogled v dogajanja v Zvezi komunistov Jugoslavije v letih 1985–1990, ki so kulminirala v razpadu in osamosvojitvenih vojnah. Skozi oči udeleženca in podprto z izvirnimi stenogrami večinoma zaprtih sej predsedstva Centralnega komiteja. Kakor je v resnici bilo, brez revizionizma in zakrivanja dejstev.
648 str., trda vezava
Spremna beseda: Lev Kreft
Redna cena: 38 EUR
Predprodajna cena: 32 EUR (poštnina je vključena)
Več o knjigi in naročilo

Hitri vodič po nakupu

Sobota, 30. 10. 2021

- Oddaja naročila: najhitreje po spletnem obrazcu ali po e-pošti na narocila@zalozba-sophia.si, lahko tudi po tel. 01 434 49 35 ali po pošti.
- Plačilo po predračunu in poštnina: podatke za plačilo pošljemo na vaš e-naslov v roku 24 ur (povratnega obvestila ne pošiljamo avtomatično!), knjige pošljemo v treh dneh od prejema plačila, strošek poštnine je 1,5 €.
- Plačilo po povzetju in poštnina: knjige pošljemo v treh dneh od prejema naročila, strošek poštnine je 3 €.
- Brezplačna poštnina: velja za naročila v vrednosti vsaj 30 €
- Morebitne težave pri oddaji naročila: če se na vaše naročilo ne odzovemo, vam svetujemo, da preverite nezaželjeno pošto. Obvestilo o napaki pri oddaji spletnega naročila ne vpliva na uspešno oddajo naročila.
Povezava na SPP.

NOVO Benno Teschke, Mit o letu 1648

Tuesday, 28. 9. 2021

Razred, geopolitika in nastanek novoveških mednarodnih odnosov

Obsežna zgodovinsko-sociološka študija o temeljnih družbenopolitičnih in geopolitičnih preobrazbah. Avtor je zanjo prejel prestižno nagrado Isaaca Deutscherja, saj je razvil alternativni teoretski okvir, ki je omogočil izvirno rekonstrukcijo pomena leta 1648 v širšem zgodovinskem kontinuumu nastanka evropskega sistema držav.
Prevod: Marko Kržan, 352 str., trda vezava
Več o knjigi in naročilo

Revija Borec

Sreda, 3. 3. 2021